Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Spar penger med fri programvare for Windows

1160562_digital_dreamsDet er ikke alle som vet at det finnes mye fri programvare der ute som kan erstatte mange av de pakkene som koster penger. Dette vil gjøre det mulig for deg å spare litt penger på ditt PC bruk hvis du velger å bruke fri programvare isteden.

Det å bruke slik programvare har sine fordeler og ulemper. Fordelene er selvsagt at det er gratis og hyppige oppdateringer. Ulempene er at du ikke har noen form av garanti. Er det noe som ikke virker har du ikke automatisk rett til å få det ordnet. Eller support. Mange av disse programmene har forsåvidt forum man kan delta i hvis man støter på problemer. Det er altså ofte hjelp å få hvis uhellet skulle være ute.

Mange ganger er slik programvare i min mening av høyere kvalitet kontra kommersielle varianter. Selv om også dette varierer en del. Til syvende og sist er det du som bestemmer om det passer for ditt behov.

Her får du servert en liste over programmer jeg mener er gode alternativ og som ikke vil koste deg en krone å laste ned eller bruke.

Nå er det også slik at vi mennesker har delte meninger. Det kan hende jeg nevner noe du kanskje ikke er helt enig i, eller at jeg rett å slett har glemt noe. Derfor kan du hjelpe til å gjøre denne listen enda bedre med å gi ditt forslag i kommentarfeltet.

Officepakke

openoffice

Officepakke er en nødvendighet for mange. Her er det Microsoft som er dominerende med sin Microsoft Office, du har likevel alternativer til dette. OpenOffice er en god kandidat her, finnes også på Norsk. Her har du ordbehandler på lik linje som Word. Du kan også åpne filer som opprinnelig er laget i Microsoft Word og redigere det i OpenOffice.

Du får også regneark, database og presentasjon programmer. Det følger sikkert med noe mer, men regneark og ordbehandler tenker jeg dekker de aller flestes behov.

google-docs

Google docs er en annen mulighet. Her har du en pakke du ikke trenger å installere på din egen PC. Du lager deg en konto hos google, deretter bruker du din nettleser til å opprette og redigere dokument. Så lenge du har tilgang til Internett kan du bruke dette. Du kan også her hente inn dokument som er lagret lokalt på din datamskin. Dette alternativet kan være fint å bruke hvis du ofte bruker forskjellige datamaskiner på diverse plasser.

E-Post klient

thunderbird

Her kan du sikkert klare deg fint med det som følger med Windows. Likevel finnes det gode alternativ her og en av de er Mozilla Thunderbird. Jeg har brukt dette selv en periode og det har virket uten noen problemer. Min mor bruker dette på sin PC og har gjort det i omtrent 2 år nå. Anbefales!

Antivirus

avg-antivirus

Her finnes det mange gratis alternativ men den jeg liker best er AVG Antivirus Free. Dette er et antivirus og adware program som ikke stjeler alt for mye ressurser av din PC. Det ligger i bakgrunnen og tar vare på seg selv uten at du trenger å gjøre noe selv. Den henter automatisk oppdateringer fra Internett hver dag og installerer dette selv. Enkelt, greit og gratis.

Noen liker også et antivirusprogram som heter Avast. Her har du også en gratis versjon du kan laste ned. For å få tilgang til gratisversjonen må du registrere deg som bruker der. Det trenger du ikke med AVG.

Har du et antivirus program som heter noe med «Norton» eller «Symantec»? Fjern det med en gang! Selv om du har betalt for det. Legg inn noen av disse gratisalternativene og se hvor mye raskere din PC plutselig ble.

Bildeorganisering

picasa

De fleste i dag har noen form av digitalt kamera. Om det så er din mobiltelefon eller et speilrefleks spiller kanskje ikke noen rolle akkurat nå. Hvis du ønsker et program som hjelper deg med å organisere dine bilder bør du ta en titt på Picasa. Her har du ett sted du kan administrere alle dine bilder. Picasa gir deg også enkle redigeringsmuligheter som fjerning av riper og flekker. Røde øyne samt beskjæring. For å nevne noe.

Du kan også lage et album direkte fra Picasa som kan legges på nett. Hvis du vil dele dine bilder med andre uten å måtte sende alt på e-post for eksempel.

Bilderedigering

paint-net

Noen ganger holder det ikke med Picasa hvis du vil gjøre større redigeringer på dine bilder. For å slippe bruke mange av dine kroner på Adobe Photoshop kan du heller ta en titt på gratisalternativet: Paint.net. Her er det nok av muligheter og funksjoner for de fleste glade amatører. Paint.net har vunnet mange «awards» på nettet samtidig som det har blitt sammenlignet med mange av de dyre redigeringsprogrammene: Photoshop, Paint Shop Pro og lignende.

Videospiller

vlc-logo

Skal du spille av filmer du har lastet ned eller fått fra en eller annen plass uten å tenke på om spilleren klarer det er det VLC media player du skal ha. Denne spiller av nesten alt du mater den med. Kast ut Windows Media Player med en gang og bytt den ut med denne isteden.

Oppsummering

Nå mener jeg du har et godt grunnlag å stå på hvis du ønsker å bruke gratis programvare. Alt av det jeg har nevnt ovenfor er anerkjent programvare som er sikkert å installere på din datamaskin. Lykke til! 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.